Suosittu Tasting à la Ryynäset esittee savun makuja 14. kesäkuuta!
Savua lautasella ja lasissa.
Ryynäsen viskikaksoset ja Utran Uittotuvan keittiömestarit kattavat kesämenuun, jossa erilaiset savun muodot luovat unohtumattomia makupareja. Savu ei ole lainkaan yksiulotteista vaan sen aromit syntyvät savun lähteestä – oli se sitten turvetta, puuta, kanervaa, heinää tai jotain ihan muuta. Savun aromeihin vaikuttaa myös maustaminen sekä valmistustapa: grillaaminen sekä kylmä- tai lämminsavu.
Illan isäntinä toimivat tuttuun tapaan viskikaksoset Asko ja Aki Ryynänen, joiden kokemus viskien ja ruuan yhdistämisestä on vertaansa vailla. Ryynästen tarinat vievät kuulijansa maailman tislaamoille ja ruokapöytiin, mutta luvassa on myös paljon tietoutta viskin valmistamisesta sekä siitä, kuinka se toimii mainiosti ruokajuomana moninaisten herkkujen kanssa.
Tule maistamaan savun monet muodot!
MENU
Kylmäsavuhaukea
Itsetehtyä nokkossorbettia, tilli-fenkoliversosalaattia
Varhaisperunaa maakunnasta ja viskillä marinoitua silliä
Savustettua ruohosipulivoita ja ketunleipää
Heinällä savustettua sorsanrintaa,
Lintuliemellä glaseerattua mustajuurta, punakaalia haudutettuna ja mustaherukkaa
Limousine naudan flank steak Polvijärveltä
Savupaprikamajoneesilla, punasipulilla, viskillä maustettua BBQ-colakastiketta ja maalaisranskalaisia
Grillatut juustot
Viikunaa ja omenaa, viinirypälekompottia ja päärynähilloa
Mansikkaleivos savustetulla vaniljalla ja mansikoilla
71 €/hlö (66 € VYS:in jäsenet)
Erikoisruokavaliot ja allergiat otetaan huomioon, kunhan ilmoitat niistä meille oston yhteydessä.
Tiedot maisteltavista viskeistä saat tuttuun tapaan Utran Uittotuvalta myynti@utranuittotupa.fi