Pihapiirimme Pielisjoen rannalla on elänyt maakunnan mukana lähes puoli vuosisataa – tänä päivänä kenties lähempänä alueen ihmisiä kuin koskaan aiemmin.

Omin käsin tekeminen, perinteen kunnioitus ja Pohjois-Karjalan luonnon vaaliminen elävät Uittotuvalla vahvana. Päämääränämme ovat nautinnolliset ja unohtumattomat elämykset, joita vaalitaan vielä vuosienkin päästä. Me olemme ylpeitä saadessamme olla mukana poikkeuksellisten hetkien luomisessa niin ruoan, omien tapahtumiemme kuin Uittotuvalla järjestettävien yksityistilaisuuksien parissa.

Juuret vuodessa 1886

Tiesitkö, että pihapiirimme historia ulottuu vuoteen 1886, jolloin perustettiin Pieliself Flötninsatiobolag, myöhemmältä nimeltään Pohjois-Karjalan uittoyhdistys? Puun uittamisen yleistyessä rannalle rakennettiin myös konepaja ja rautavarasto vuonna 1912. Maaliskuussa 1945 syttynyt tulipalo kuitenkin tuhosi molemmat rakennukset kokonaan, ja lopulta tilalle nousi uusi sementtitiilinen konepaja vuonna 1946.

Kun työmäärät alkoivat konepajalla vähentyä, piti suurelle pajarakennukselle keksiä muunlaisia käyttötapoja. Rakennuksessa aloitti toimintansa taidetakomo Tulikiila. Konepajan työntekijät jatkoivat aherrustaan rakennuksen toisessa päässä.

Yrjö Laakkonen osti rakennuksen vuonna 2003 ja muutti entisen konepajan Utran Tuvaksi, joka tarjosi kokoustiloja ja ravintolapalveluja paikallisille. Lopulta paja ja pihapiiri laitettiin uusiksi jokaista tukkia myöten, ja vuonna 2014 Uittotuvan viereen rakennettiin vielä 500-paikkainen Uittoareena.

Tänä päivänä Uittotuvan arvokas miljöö on suojeltu asemakaavassa.

Uittotuvan ruoissa maistuu koko maakunta – raaka-aineiden matka maasta lautaselle mitataan usein vain kymmenissä kilometreissä.

Me Uittotupalaiset suhtaudumme ruokaan käsityöläisen ylpeydellä ja olemme keränneet ympärillemme kerääjiä ja kasvattajia, jotka ajattelevat samoin. Paikallisten poimijoiden, kalastajien ja pientuottajien avulla voimme tarjota juuri sinulle sesongin parhaita raaka-aineita, makuja ja tuoksuja – juuri silloin, kun ne ovat parhaimmillaan. Tuntemalla raaka-aineet versosta valmiiseen annokseen varmistamme korkean laadun, josta Uittotupa tunnetaan.

Meidät valittiin vuoden 2019 Karelia á la carte -yritykseksi.

Saat kauttamme myös herkulliset ruokatarjoilut ja ammattitaitoisen palvelun omiin tiloihisi. Tapanamme on laittaa pöytä koreaksi, olipa kyseessä se kaikkein tärkein juhla tai rento tilaisuus omalla porukalla. Tutustu catering- ja pitopalveluumme täällä.

Viimeisimpään Oiva-raporttiimme voit tutustua hakemiston kautta täällä.

Juhlat tai tilaisuus tulossa?

Ikimuistoiset hetket
jäävät elämään

20–500 hlö