Kolmen konsertin kombo Uittoareenalla lauantaina 17. elokuuta!

AIKATAULU

  • Ruokailu alkaa klo 15.00 (ostettavissa erikseen).
  • Uittoareenan portit aukeavat klo 16.00.
  • Olli Soikkeli Quartet klo 17.00.
  • Jukka Perko Jazztet klo 18.45.
  • Osmo Ikonen & Lenni-Kalle Taipale klo 20.30.

Olli Soikkeli (s. 1991) on nuoresta iästään huolimatta noussut yhdeksi maailman arvostetuimmista gypsy jazz -kitaristeista. Nyt hän esiintyy Suomessa yhdessä Grammy-palkitun pianistin Marian Petrescun, basisti Joonas Tuurin sekä rumpali Aleksi Heinolan kanssa.

New Yorkissa asuva Soikkeli on esiintynyt genren maailmantähtien rinnalla jazzklubeilla ja festivaaleilla ympäri Eurooppaa ja Yhdysvaltoja. 2016 Huffington Post- ja All About Jazz -lehdet valitsivat Soikkelin Rhythm Future Quartetin Travels-levyn yhdeksi vuoden parhaista jazzalbumeista.

Olli Soikkeli, kitara
Marian Petrescu, piano
Joonas Tuuri, basso
Aleksi Heinola, rummut

***

Saksofonisti Jukka Perko soitti itsensä jazzpiirien tietoisuuteen teini-ikäisenä Pori Jazzissa kesällä 1986. Jo seuraavana vuonna hänet kutsuttiin legendaarisen trumpetistin Dizzy Gillespien 70-vuotisjuhlakiertueen orkesteriin. Hänen tunnetuimpiin levytyksiinsä kuuluvat Blue Note -levymerkillä julkaistu Jukka Perko & Hurmio -yhtyeen Music of Olavi Virta, Virtuosi di Kuhmo -kamariorkesterin kanssa levytetty Kaanaanmaa sekä We Jazz -levymerkillä julkaistu Dizzy Gillespien 100-vuotisjuhlavuotta juhlistanut Dizzy.

Musiikki on Perkolle tapa olla olemassa. Hiljentymällä musiikkia lähestyvä Perko kuvaa omaa asennettaan soittamiseen ja säveltämiseen tasapainotteluksi täydellisyyden tavoittelun ja keskeneräisyyden hyväksymisen välillä. Loistavan soittotekniikkansa siivittämänä ja yhdistelemällä suomalaiskansallisia ominaispiirteitä jazzin perinteeseen hän on kasvanut yhdeksi sukupolvensa tärkeimmistä saksofonisteista.

Uittoareenalla Jukka Perko sukeltaa uuden
Jazztet-yhtyeensä kanssa etsimään jazzin syvintä olemusta ja lähestyy tätä aihetta soittamalla perinteisiä Amerikan ikivihreitä sävelmiä kuin omiaan. Heidän jazzinsa on iloa, svengiä, yhteistä etsimistä ja löytämistä ja ennenkaikkea tämän kaiken jakamista yleisön kanssa.

Jukka Perko, Saksofoni
Ville Vannemaa, baritonisaksofoni
Kasperi Saarikoski, pasuuna
Eero Seppä, kontrabasso
Teppo Mäkynen, rummut

***

Musiikin moniottelijat Osmo Ikonen ja Lenni-Kalle Taipale lähtevät ensimmäistä kertaa Kesärieha-kiertueelle kesällä 2024! Duoa täydentää nuori rytmi-nero Joonas Kaikko. Tämän trion keikoilla voi tapahtua mitä vaan! Ohjelmistoon kuuluu kaikkien tuntemia kappaleita sekä kotimaasta että ulkomailta. Kappaleet on kuorrutettu tyylikkäillä sooloilla ja niihin on jätetty tilaa improvisaatiolle – humoristisia välispiikkejä unohtamatta. Tervetuloa hauskan musiikillisen ilotulituksen maailmaan!

Lipun hinta 49 €/hlö. Konsertti on K18.

RUOKAILU

Nauti keikkakokemuksesta entistä enemmän ja varmista paikkasi herkullisen ruoan äärestä. Ruokailu alkaa 2 tuntia ennen esitystä ja ruokailun ennakkomyynti päättyy tapahtumapäivää edeltävänä päivänä klo 12. Ilmoitathan erikoisruokavaliostasi etukäteen.

Versosalaattia, mehustettua tomaattia, mustikkaa ja paahdettua halloumia (L, G)
Avocado-vihersalaattia ja melonia (M, G)
Grillattua kesäkurpitsaa, paprikaa, munakoisoa ja keittiön nokkospestoa (M, G)
Savuporo-gnocchisalaattia ja salviaöljyä (L)
Kanttarelli-villiyrttipikkelssiä (VEG, G)
Tyrnimarinoitua lohta, rucola-parmesansalaattia (L, G)
Savukalaviettelys, ruislastuja ja tilliöljyä (L)
Uiton focacciaa, oliiviöljyä, balsamicoa ja yrttilevitettä (L)

***

Maissikanaa ja herukanlehtihollandaisea (L, G)
Timjamilla maustettua paahtoperunaa ja bataattia (VEG, G)

Kasvisvaihtoehto
Yön yli haudutettua punajuurta ja paahdettua vegaanista juustoa, parsakaalin nuppuja ja linssi-villiyrttikastiketta (VEG, G)

***

Suklaa-appelsiinikakkua (L)

Ruokailun hinta 32 €/hlö.

 

Kuvat: Mika Toivanen (Jukka Perko) ja Saku Tiainen (Osmo Ikonen & Lenni-Kalle Taipale)