Suomen suosituimpiin metalliyhtyeisiin lukeutuva Mokoma esiintyy Uittoareenalla 19. elokuuta!

Mokoma on Lappeenrannasta lähtöisin oleva suomenkielistä metallia esittävä yhtye, jonka Marko Annala perusti sooloprojektinaan jouluna 1996. Nimensä yhtye otti Annalan entisen tyttöystävän karjalaisen isoäidin ”voi siuta mokomaa” -hokemasta.

Bändin nousujohteinen suosio alkoi vuonna 2003 Kurimus-albumia edeltäneestä singlejulkaisusta Takatalvi, joka esitteli yhtyeen uuden ja aiempaa raskaamman tyylin. Tyylinvaihdoksen myötä Mokoma on todennut tekevänsä musiikkia, joka todellisuudessa on heille sydäntä lähellä.

Mokoma on uransa aikana julkaissut yhteensä 13 albumia, joista viisi (Sydänjuuret, Kuoleman laulukunnaat, Luihin ja ytimiin, 180 astetta, Elävien kirjoihin) ovat myyneet kultaa. Vuodesta 2006 lähtien kaikki Mokoman pitkäsoitot ovat nousseet julkaisunsa jälkeen virallisen listan paalupaikalle

Raskaamman materiaalin lisäksi Mokoma on julkaissut myös kaksi akustista levyä, Varjopuoli ja Laulurovio, jotka sisältävät uusia sovituksia tutuista kappaleista. Yli neljännesvuosisadan verran suomalaisia raskaamman musiikin ystäviä hemmotellut yhtye esittää katetulla Uittoareenalla akustisia versioita mittavan uran varrelta.

Konsertin hinta 42 €/hlö.

AIKATAULU

  • Ovet aukeavat klo 18.00.
  • Konsertti alkaa klo 19.00.
  • Konsertissa on väliaika.