Ota yhteyttä

Ruokaa ja viskiä -tasting

Utran Uittotuvan viskitastingissä huolellisesti valitut viskit ja kauden raaka-aineista koottu vaihteleva menu tuovat esiin toistensa parhaat puolet. Voimakkaiden makujen liitto on elämys kokeneelle viskiharrastajalle, mutta myös uusia makukokemuksia metsästävälle.

Ruoka ja viskitasting Utran Uittotuvalla pe 29.10. klo 18
Tastingmenuun kuuluu kuusi ruokalajia ja niille asiantuntijan valitsemat viskit. Viskien valinnoista ja esittelystä vastaavat alan harrastajille varmasti tutut Asko ja Aki Ryynänen. Molemmilla on pitkä kokemus viskeistä ja muistakin vahvoista juomista, Askolla ammatiksi asti. Tastingin hinta 68 €/hlö.

Edellinen tasting täyttyi nopeasti ja tässäkin tilaisuudessa paikkoja rajoitetusti, joten varmista paikkasi ettet jää ilman!

 

VARAA PAIKKASI TASTINGIIN TÄÄLTÄ

 

MENU

Muikku, savu ja kanerva
Viski: Highland Park 12 yo 

”Savu tukee savua.”
Savuinen muikkuannos tarvitsee vierelleen tasapainoisen viskin. Highland Park viskissä maistuu Orkneyn saaren  kanervainen maaperä.

Tattikohokas Ylämaan kaverin kananmunista, pekonia ja jäkälää
Viski: Bowmore Vault 

”Pekoni tykkää suolasta ja savusta.”
Bowmoren Vault tarjoaa niitä molempia. Tässä makuparissa korostuu syksyinen kostea ja multainen metsä sekä siihen sopiva lämmin nuotion savu.

Litulaukalla maustettua lammasmakkaraa, kuusenkerkkävoi ja veriohukainen
Viski: Talisker Distiller edition Amorosov

”Versio perinteistä skotlantilaisesta aamiaislautasesta.”
Voimakas annos tarvitsee rinnalleen intensiivisen makuisen viskin. Taliskerin savuisuus peittoaa valkosipulin terävyyttä ja sherrytynnyrissä kypsymisen tuoma makeus korostaa kuusenkerkän sitruksista makua. Täydellinen makupari!

Hiilillä grillattua poron paahtopaistia ja  omenapuulla savustettua selleriä
Viski Cedar Ridge Peated Bourbon

”Riistalle sopii yleensä hyvin amerikkalainen bourbon viski tai savuiset skotlantilaiset viskit. Miksi valita vain toinen, kun voi saada molemmat?”
Cedar Ridge on ensimmäinen amerikkalainen tislaamo, joka on tehnyt savuisen bourbonin. Viskissä yhdistyy amerikkalaisen bourbon viskien kevyt makeus, sekä turvesavuisten skotlantilaisten viskien voimakkuus.

Lakkaa ja baileysta
Viski Powers 12 yo 

”Baileys on miltei Irlannin kansallisjuoma, tietenkin heti viskin jälkeen.”
Siksi tälle ruualle ehdottomasti irlantilaista viskiä! Powers edustaa irlantilaista pot still -tyylillä valmistettua viskiä parhaimmillaan ja puhtaimmillaan.

Suklaakakkua ja kirsikkaa
Tamdhu 15 yo  Sherry Cask 

”Suklaa ja viski toimivat hyvin yhteen.”
Tamdhun 15 -vuotias sherrytynnyrissä kypsynyt viski on yksi parhaista sherrytynnyrissä kypsyneistä viskeistä maailmassa ja täydellinen kaveri suklaalle.

 

Ilmoita erikoisruokavaliostasi paikkaa varatessasi!

 

VARAA PAIKKASI TÄÄLTÄ

TIEDUSTELUT

myynti@utranuittotupa.fi

0500 675 162

 Vallitsevat olosuhteet on otettu huomioon Uittotuvalla tarkasti. Tapahtumat järjestetään terveysturvallisesti. Otamme huomioon kokoontumisrajoitukset ja turvavälit. Käsidesiä on tarjolla ja pintoja puhdistetaan tehostetusti.