Ota yhteyttä

Sesongin maut

 

 

Tiedätkö, milloin maitohorsma on makeimmillaan? Elä huoli, me kerromme!

Uittotuvan ruuan lähtökohta on nauttia raaka-aineet silloin, kun ne ovat parhaimmillaan. Sesonki käynnistyy maitohorsman versojen pilkottaessa kevätauringon sulattaman lumen alta ja pihlajansilmujen avautuessa päivän kirkkauteen. Sukupolvien kokemuksella löytyvät myös elinvoimaa uhkuvat nokkoset, vuohenputket ja voikukat sekä runsauttaan valuva koivunmahla.

Alkava kesä paljastaa Suomen luonnon arvokkaimmat aarteet: korvasienet, kantarellit ja kuusenkerkät. Maailmanluokan maut, joita kelpaa tarjota kauempaakin saapuvalle herkkusuulle. Kesän auringosta voimansa imevät myös Meijerinrannan härkäpavut, Mattisenlahden varhaisperunat sekä Huhmarin rinteitä mittailevat sonnit.

Syksy tuo sadonkorjuun sekä Pyhäselän rannoille kohoavat sienet ja marjat. Metsien herkkujen runsaus ja tulvahtelevat tuoksut huumaavat aistit. Vuosi huipentuu jouluaikaan, jolloin kaikki kevään ja kesän aikana säilötyt maut yhdistyvät yltäkylläisessä pitopöydässä.