Ota yhteyttä

Käsillä tekemisen taito

Utran Uittotuvassa elää käsillä tekemisen perinne. Tuvassa ovat työskennelleet uhkarohkeat tukinuittajat, käsistään kätevät konepajalaiset ja raudasta taidetta taivuttavat takojat. Raskasta työtä tahkoavia tupalaisia ovat ruokkineet lähitilojen ystävät ja sukulaiset sekä ympärille leviävä luonto.

Omin käsin tekeminen, perinteen kunnioitus ja Pohjois-Karjalan luonnon vaaliminen elävät Uittotuvalla vahvana. Me Uittotupalaiset suhtaudumme ruokaan käsityöläisen ylpeydellä ja olemme keränneet ympärillemme kerääjiä ja kasvattajia, jotka ajattelevat samoin. Haemme raaka-aineita uittomatkan päästä Pyhäselän rannoilta ja Höytiäisen niityiltä, matka maasta lautaselle mitataan usein vain kymmenissä kilometreissä.

Herkät luonnonantimet käsittelemme itse villiyrttien varastoinnista ruhon mureuttamiseen ja tarjoamme juuri silloin, kun ne maistuvat parhaimmalta. Keittämällä liemet ja ryöppäämällä sienet pidämme ruuan puhtaana ja luonnollisena, vailla lisäaineita. Tuntemalla raaka-aineet versosta valmiiseen annokseen varmistamme korkean laadun, josta Uittotupa tunnetaan.

Mesiangervo ja kantarelli, karhu sekä kuusenkerkkä. Uittotuvalla yhdistyvät lähiluonnon perinteiset raaka-aineet, sesongin mukaiset aidot maut ja käsityöläisten ammattitaito. Näistä elementeistä rakennamme makuelämyksen, joka tekee juhlistasi ikimuistoiset.